dinsdag 28 december 2010

Het leukste liedje van het afgelopen jaar...


Aah hier word ik nog steeds vrolijk van: Tim Knol met Sam. Het afgelopen jaar grijsgedraaid en wat mij betreft daarom het leukste liedje. De video is gemaakt door Jean-Marc van Tol (striptekenaar van Fokke en Sukke).



En live op Lowlands:

maandag 27 december 2010

Geweld, het kwaad en de slachtoffers


Lugubere foto's gemaakt door de Canadese broers Carlos en Jason Sanchez. Geen plaatjes die je thuis gezellig aan de muur hangt, maar opvallend zijn ze wel. Ze lijken te gaan over geweld, 'het kwaad' en de slachtoffers daarvan. Die slachtoffers zijn vaak onschuldig. Toevallige voorbijgangers in een straat bijvoorbeeld waar een explosie plaatsvindt. Ze waren daar 'At the wrong time at the wrong place'. Maar diezelfde onschuldigen kunnen ook de rol aannemen van daders: zoals de kinderen die massaal en fanatiek de Hitlergroet brengen, of de man die in een kamer met een bivakmuts op zichzelf in een spiegel bekijkt, klaar voor het plegen van een misdaad: het zou 'the boy next door' kunnen zijn.

En daarom is het een beetje 'bangmaakkunst', gevisualiseerde angstscenario's waar de de krant van wakker Nederland dagelijks mee vol staat. Maar anyway, misschien hebben Carlos en Jason Sanchez wel een punt: want als je kind op een creche al niet meer veilig is...
Niet aan denken, maar wel scherp vastgelegd.







Website van Carlos en Jason Sanchez

zaterdag 18 december 2010

Ingmar kijkt naar kunst: Muck


Muck is een gigantische miniatuurstad vol rijdende treinen, knipperende lichtjes, geluiden, fabrieken, kantoren en huizen. Geweldig om tussendoor te lopen. Een soort Madurodam, maar dan eentje waar consumeren en plat entertainment centraal staan.
'Ons energievretende gedrag is het onderwerp van dit unieke panoramische werk. Muck verbeeldt de waanzin van het nooit aflatende kermisbestaan van de mens in de 21e eeuw.', aldus een tekst over het werk. Ik weet niet of die boodschap bij Ingmar is aangekomen, hij vond het vooral leuk om naar te kijken.
Muck is een installatie van beeldend kunstenaar Daniël Verkerk.

Website Daniël Verkerk

Ingmar is het op één na jongste redactielid van Weblogamorf. Ingmar leest boeken, gaat naar de dierentuin, zit achter op de fiets, luistert naar muziek en kijkt zo nu en dan naar kunst.






Filmpje over de opbouw van Muck:

woensdag 15 december 2010

Papier leeft!

Prachtig animatiefilmpje gemaakt door grafisch vormgever Rogier Wieland voor notebook- en agendamaker Moleskine. Conclusie na het zien van het filmpje: papier is niet dood, papier leeft!

donderdag 9 december 2010

Satomi Shirai: New York in My Life


Grappige fotoserie getiteld 'New York in My Life' van Sataomi Shirai. Een toelichting bij de foto's ontbreekt zodat we moeten gissen naar 'het verhaal achter de plaatjes'. Het leven van een Japans meisje (of zijn het er meer?) in een appartement staat centraal. Maar is dit New York? Het lijkt meer op Japan. De huiselijke tafreeltjes lijken in scène gezet, zo clean en helder zien de foto's eruit.

Zo te zien loopt ze in huis het liefst schaars gekleed rond. Staand op het kleine aanrecht is ze in haar ondergoed aan de schoonmaak. Op een andere foto ligt ze in d'r blootje op een skippybal voor een stoomapparaat terwijl haar vriendje stoïcijns zit te ontbijten.

Anyway, een beetje rommelig huishouden daar, maar het straalt wel geluk uit.

Link naar de complete serie

Bathscale
Fortune Telling
Fish
J Book
Cleaning
Breakfast

dinsdag 7 december 2010

Slotzinnen: Ian McEwan


Mooie slotzin uit Solar van Ian McEwan. Een prachtig boek, misschien wel het beste dat ik dit jaar gelezen heb. Komt 'ie:

Toen Beard opstond om haar te begroeten, voelde hij in zijn hart een onbekende, opzwellende gewaarwording, maar toen hij zijn armen voor haar opende, betwijfelde hij of iemand hem nog ooit zou geloven als hij beweerde dat dit liefde was.

vrijdag 3 december 2010

Kim Jong-Il looking at things

Hilarische fotoserie getiteld 'Kim Jong-Il looking at things'. De grote leider lijkt wel iemand van een andere planeet die alles hier voor het eerst bekijkt. Want hij staart naar een maiskolf alsof hij een dildo voor z'n neus houdt. Komisch is ook de foto waarop Kim uit een doorgeefluik hangt en naar een tafel met vers bereid eten kijkt. En altijd die rare bril op. Hij heeft wel iets weg van een decadente homo.




Bekijk de complete serie

donderdag 2 december 2010

This is the end of publishing and books are dead and boring...

Geniaal filmpje getiteld 'The Future of Publishing'. De genialiteit zit 'm in de tekst. Knappe copywriter die dit bedacht heeft.