vrijdag 27 mei 2011

Nah, who needs another search engine?


Visitekaartje van Larry Page, oprichter van Google. Het kaartje is in het bezit van iemand die anoniem wil blijven. De man reageerde ooit op een oproep op internet waarin gevraagd werd naar de grootste zakelijke blunders. Hij stuurde een foto op van het kaartje samen met het volgende antwoord:

"I met both Carl Page and Larry Page at a party hosted by a Stanford friend of mine in 1998. Carl gave me his card for eGroups and said 'we're hiring'. Larry gave me his card for Google - a flimsy bit of paper obviously printed by bubble jet - and said 'we're hiring'. I said, 'Nah, who needs another search engine?' and went to graduate school."

Oef, dat is even slikken, the biggest mistake ever. Alsof je ooit door Lennon en McCartney voor The Beatles bent gevraagd en het aanbod hooghartig hebt afgeslagen. Ik zou het kaartje ergens onder in een laadje wegstoppen. Ik zou het niet weggooien, dat niet. Het slechts een enkele keer tevoorschijn halen wanneer je 's avonds alleen in de huiskamer zit. Ik zou het vasthouden en er naar kijken, om het daarna weer snel weg te stoppen met de gedachte: had ik maar ja gezegd... Een twee letterwoord dat uiteindelijk het verschil maakt tussen 'rich and famous' en een doorsnee anoniem leven.

1 opmerking:

 1. Haha! Wow. :ó

  Ook erg leuk geschreven stukje.

  --

  Zou u misschien even contact met mij op willen nemen via postitspoezie@emailt.nl

  Liefs,
  Renske.

  BeantwoordenVerwijderen