dinsdag 7 februari 2012

Het Paradijs

Marc Mildner - Sentimental View nr. 7
Weblogamorf is al een tijdje op zoek naar het paradijs. Het paradijs is een plek waar je voor eeuwig wilt blijven, een plek waar je 'door er te zijn' vanzelf tot rust komt, waar het uitzicht nooit verveelt en waar je nooit uitgekeken raakt op je omgeving. Al veel plekken kwamen ervoor in aanmerking, maar stuk voor stuk vielen ze af omdat ze bij nader inzien toch minder mooi waren dan we dachten. Fata-morgana's die oplosten bij iedere stap die we dichterbij kwamen.

Maar dit keer lijken we het gevonden te hebben. Het paradijs staat op een foto. Het is een huis aan de kust, waar precies weten we niet. Een houten huis met uitzicht over zee, een uitzicht dat adembenemend moet zijn. Verder lijkt de omgeving eenzaam, maar dat is juist goed, want in het paradijs wil je met rust worden gelaten.

Tot zover dus alleen maar plusjes. En toch slaat de twijfel toe. Want is het huis niet veel te groot? En wat is het er kaal. Zou het er niet continu waaien? En waarom is er geen tuin aangelegd?
Bij twijfel niet doen is ons altijd verteld. Dus draaien we ons om en zoeken we verder. We zeggen het niet hardop, maar we voelen ons een beetje sad. Want opnieuw geloofden we in iets wat niet was wat we dachten dat het was.

• Vorige afleveringen van Het Paradijs

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Een zeer bekend uitzicht voor ons. Naar alle landverhuizers sturen we dit prachtige plaatje met uitzicht op walvissen en dolfijnen als appetizer.

   Verwijderen
 2. Ben erg benieuwd waar de foto genomen is: Canada, Nieuw Zeeland? Groet E.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, zo herkenbaar! Wat mij betreft is 'afwisseling' het toverwoord. Dus ik zeg 'Ja!' tegen seizoenen want wie waardeert mooi weer nog als de zon het hele jaar gewoon schijnt? Een boerderijtje met wat loslopend dierengrut aan de rand van een zinderende metropool komt ook absoluut in aanmerking. Ik droom nog even lekker verder...
  Leuke weblog Erwin!

  BeantwoordenVerwijderen