zaterdag 1 september 2012

Strawberry Fields


Weblogamorf heeft een tuin. En daar zijn wij vaak aan het werk: om onkruid te wieden, het gras te maaien, de haag te snoeien of om iets te planten. Wij moeten alles nog leren, want we zijn groot gebracht op 4 hoog achter en ons buiten was nooit groter dan een balkonnetje.
We ontdekken dat het onderhoud en de planning van die paar vierkante meter groen best ingewikkeld is. Want past die nog te planten bloem wel naast die paarse vlinderstruik? En kun je Clematis wel met Hedera mengen? Om dat allemaal zo snel mogelijk te leren ondervragen we iedere tuinman die we tegenkomen en zo leren we dat rechtsdraaiende Blauwe Regen wel, en linksdraaiende niet bloeit en krijgen we de tuintaal die onderling wordt gesproken stukje bij beetje onder de knie. Prachtig om het te hebben over het laat uitschieten van een druif, het verstammen van een klimplant of het wortelen van een laat in het jaar geplante Laurier.

Ach, hadden we maar een tweede leven, dan waren we tuinman geworden. Altijd aan het werk in de buitenlucht, altijd met je handen wroetend in de aarde. Dag in dag uit met je neus in de wind, de heerlijke geur opsnuivend van Lavendel of het pas gemaaide gras. Konden we er maar blijven, in ons eigen Strawberry Fields. Forever.

De online tuinman over het snoeien van Hortensia:Een nogal clean geklede tuinman over het snoeien van Lavendel:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten