woensdag 16 januari 2013

Pablo Picasso in een grote witte HEMA-onderbroek


Vroeger, toen ik nog op de lagere school zat, noemden we zoiets een HEMA-onderbroek. Een grote witte onderbroek van ribbeltjesstof met een gleuf erin waar je je, en nu citeer ik Gerard Reve, pielemuisje doorheen kon steken om te plassen. Als dat mis ging ontstond er een grote gele plek op de witte stof. En ook iedere nadruppel, hoe klein ook, veroorzaakte eenzelfde gele vlek. Die grote witte onderbroeken waren allesbehalve sexy. Dat woord kenden we nog niet eens daar waren we nog te jong voor, maar we voelden het. En gelukkig had mijn moeder dat ook snel door en kocht ze voor mij en mijn broer andere onderbroeken. Kleinere modellen in verschillende kleuren.
Sommige vriendjes bleven er nog een tijdje in rondlopen, in die grote witte HEMA-onderbroek. Ik ben nooit een pestkop geweest - gelukkig maar -, dus in de kleedkamer van het gymlokaal hield ik mijn mond, maar inwendig en onhoorbaar moest ik stiekem lachen wanneer ik zag dat ze nog werden gedragen. Of had ik medelijden met de jongens die er nog steeds in rondliepen?

Terug naar de foto. Want wat doet Pablo Picasso in godsnaam in zo'n grote witte onderbroek, modelletje HEMA? In zijn tijd was het misschien sexy, want anders had de testosteron-bom uit Spanje zich niet zo laten fotograferen. En al helemaal niet op straat! De womaniser houdt een handdoek vast, was hij net wezen zwemmen?

Pablo Picasso in een HEMA-onderbroek, ik kan het bijna niet geloven...

5 opmerkingen:

 1. Who cares, laat iedereen die een grote witte onderbroek comfortabel vind gewoon dragen wat hij of zij wil. Waarom je gek laten maken door allerlei onzin verhalen van anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is geen handdoek maar een badjas. Overigens vond ik uw stukje nu ook niet bepaald humoristisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, wat een grote witte Hema onderbroek allemaal niet los maakt...

   Verwijderen
 3. Het maakt wel wat uit WIE de onderbroek draagt en HOE, laten we eerlijk zijn, Picasso wil ik er wel in tegenkomen, mooi dat wit om die bruine bast! ;)

  BeantwoordenVerwijderen