zondag 23 november 2008

Little People in the City


In het boekje Little People In The City staan foto’s van de Engelse kunstenaar Slinkachu. Slinkachu behoort tot de top van de ‘so called’ ‘urban art scene’. Hij fotografeert miniatuurpoppetjes die hij op straat heeft neergezet en die net als wij - echte mensen - bezig zijn met dagelijkse beslommeringen. Zo zien we een poppetje bij een geldautomaat staan, een piepklein zakenmannetje een taxi aanroepen, is een bouwvakkertje bezig om een gat in het trottoir te hakken en loopt een jogger langs een paar immens grote weggegooide blikjes frisdrank. Soms zit er een niet alledaagse straatscène tussen. Op één van de foto’s zien we bijvoorbeeld een vader die - ter bescherming van zijn weggedoken dochter - met een jachtgeweer een hommel doodschiet.

Mensen zijn op de foto’s gereduceerd tot kleine poppetjes terwijl hun omgeving - de straat in een stad - hetzelfde is gebleven. Het is een beetje goochelen met verhoudingen waardoor het besef versterkt wordt dat de stadsbewoner soms kwetsbaar is en eenzaam. En de stad groot en gevaarlijk. Daarom zijn de foto’s niet alleen grappig, maar soms ook vertederend.


‘They’re not pets, Susan’:Roadworks:Dreams of packing it all in:One day he will notice me:‘Taxi!’:Weed surgeon:Cash machine:Little People in the City

Geen opmerkingen:

Een reactie posten