vrijdag 29 juli 2011

Reclamepraat door Roger Sterling


Roger Sterling... Alleen followers van de tv-serie Mad Men weten over wie ik het heb als ik die naam noem. Dus voor de non-followers volgt hier een korte twee zinnen bio: Roger Sterling is mede-eigenaar van het New Yorkse reclamebureau Sterling Cooper. Maar Roger Sterling is vooral sexist (maar welke man is dat niet in die serie?) en een echtgenoot die zijn vrouw chronisch bedriegt (maar welke man doet dat niet in die serie?).

Kortom Roger Sterling is een 'foute man'. En nu komt het: toch mag ik hem. Misschien komt dat omdat die slechte kant van hem wordt goed gemaakt door zijn levensinstelling: hij geniet met volle whiskey-teugen van het leven, heeft humor en doet zich niet anders voor dan hij is. Welke situatie zich ook voordoet: Roger Sterling blijft schaamteloos zichzelf.

Zijn humor komt vooral tot uiting in de typische Roger Sterling one-liners. Een aantal van deze bijzondere uitspraken zijn verzameld in het boekje 'Reclame Praat'. Ze zijn niet allemaal even sterk maar de highlights blijven hilarisch.


Reclamepraat - Roger Sterling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten