maandag 3 februari 2014

Yoko Ono en het Dakota gebouw


Intrigerende foto van Yoko Ono bij het Dakota gebouw in New York. De kunstenares plaatste de afbeelding op haar twitteraccount met de tekst: It's not easy to see the Dakota like you would. I have too many memories...

Een mooi gebouw, maar ook gebouwen hebben een aura. En dat aura is voorgoed veranderd na de moord op John Lennon die op de stoep voor het Dakota werd doodgeschoten. Sindsdien heeft de plek een donkere en zwarte uitstraling en is het onlosmakelijk en voor altijd verbonden met die gebeurtenis. Alsof ook het gebouw op dat moment werd vermoord.

Yoko Ono kijkt naar het Dakota vanuit het Central Park, volgens mij vanaf de plek waar het "Imagine' kunstwerk ligt. Ze is gekleed in het zwart, haar hoed schuin op haar hoofd. De foto heeft iets sinisters. Ze kijkt vanaf een afstandje naar de plek die haar leven heeft veranderd. Ze kijkt naar het gebouw alsof het een oude vijand is. De foto doet me denken aan een scène uit The Excorsist. Aan het moment dat de priester - in het zwart -  omhoog kijkt naar het huis waar het behekste meisje woont. De priester die gekomen is om de duivel uit te drijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten