vrijdag 19 maart 2010

Heimwee naar New York...

Vorige week liep ik door New York. Wat een bijzondere en indrukwekkende stad. Ik wil nu alweer terug. Heimwee naar Central Park, naar Broadway, China Town, naar de Yellow Cabs, Soho, The Flatiron Building, naar megasized koffiebekers, naar de Subway, de skyline en above all naar m'n wandelingetje over de mooiste brug van de wereld: Brooklyn Bridge...

3 opmerkingen:

  1. Ik had precies hetzelfde, ben 2 x in New York geweest en heb vervolgens nog maanden daarna alle Tv-programma's en films die in New York speelden opgenomen om het gevoel een beetje vast te houden. De wandeling over the Brooklyn Bridge, maar ook gebouwen als the Flatironbuilding en het Guggenheimmuseum hebben ook op mij een grote indruk gemaakt.
    Op 't broodje Pastrami bij Katz kon ik de rest van de dag overigens gemakkelijk teren.
    Heimwee? Zeker, maar daarnaast ook totaal verliefd op de Big Apple!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen dat je hetzelfde gevoel had. Ik vond het ontzettend leuk, wat een bijzondere stad. Met veel plekken die 'herkenbaar' zijn van foto's, uit boeken, films en liedjes. Ik vond vooral dát leuk: de stad zit vol 'moderne - en voor mij 'herkenbare' - 'geschiedenis'. Ik ga zeker nog een keer terug want ik heb nog niet alles gezien. En ik had hetzelfde met dat broodje Pastrami: ik zat de hele dag vol. Groet!

    BeantwoordenVerwijderen