zondag 28 maart 2010

Het interieur van een 'happy older'


Deze vrolijke bejaarde stond twee weken geleden in Het Parool. We zien Fransisca Erisman, 85! lachend op de bank met een kopje koffie, zaterdagochtend om 11 uur. In het tekstje bij de foto staat dat ze altijd om 9 uur wakker wordt, nooit van de wekker. Na het eten van d'r boterhammetjes met kaas en het drinken van een bakkie begint ze aan een kruiswoordpuzzel.

Ik vind de inrichting van haar huisje opvallend voor zo'n 'happy older'. 't Oogt een beetje sober, nog net niet armoedig. De muren zijn betimmerd met een soort kunstof nephout. Beetje donker en depri. Er hangt ook nauwelijks iets aan de muur. Alleen boven de bank is een soort kinderkitschportret zichtbaar. En rechtsboven is nog net een miniatuurkop van een olifant te zien. Ze is ook wel erg rotan en bamboe-minded. Alle meubels zijn ervan gemaakt. Zelfs de lamp heeft een soort rieten kap. Verder is de zithoek nogal leeg. De ghetto-blaster rechts op de foto valt op. Zou ze een cd speler hebben? Of speelt ze nog van die zelfopgenomen bandjes af? Haar ogen worden denk ik ook minder, want volgens mij ligt er een vergrootglas op datzelfde tafeltje.

Maar goed, de inrichting doet er eigenlijk niet toe. Want wat ziet ze er vrolijk uit. Zo wil ik ook wel oud worden. Je lekker 's ochtends met een kopje koffie nestelen op de bank. Heerlijk met blote voeten. Iets makkelijks aan. Je hoeft niks, geen nieuwe meubels dus nooit naar de Ikea en last en absolutely not least niet naar het werk. Ze hoeft niks meer, alleen maar oud worden. Mooi!

(klik op de foto voor een vergroting)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten