zaterdag 8 mei 2010

Dutch design: Leen Bakker

In binnen- en buitenland wordt vol lof gesproken over Nederlandse ontwerpers. Marcel Wanders, Hella Jongerius, Tord Boontje en Richard Hutten: overal krijgen ze een staande ovatie. In 'het buitenland' zullen ze daarom wel denken dat iedere Nederlandse huiskamer vol staat met geweldige designmeubels. Maar oef, wat is dat een misvatting. Want een kort bezoekje aan huizensite Funda laat een onvergetelijke andere indruk achter. Het is namelijk vooral Leen Bakker die de inrichting van de gemiddelde rijtjeswoning in Nederland heeft bepaald. En dat typisch Nederlandse onvertaalbare woord 'gezellig' kan ook wel uit de Van Dale worden geschrapt, want mijn god wat zijn die huis-, slaap en studeerkamers ONgezellig!
Look en feel.

Gezellig hè!


Vanavond eten we zalm jongens!


Mediterrane sfeer...


Plavuizen binnen, plavuizen buiten:


Minimalistisch ingerichte kamer...


En ook hier weer: less is more!


Dezelfde slaapkamer vanuit een ander hoek

2 opmerkingen:

  1. Haha, ook hier weer sprake van het feest der herkenning! Niet qua inrichting hoor, maar qua dezelfde "hobby's." Speurden we eerder al met behulp van vergrootglas de inhoud van andermans boekenkast na, het gluren bij de buren via Funda is net zo verslavend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat jij ook zo nu en dan even bij Funda naar binnen gluurt. Doe ik dus ook. Verbaas me altijd over de foeilelijke interieurs: zó ontzettend lelijk dat ik er van in de lach schiet. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen